ROCK

Rock Mot Rus – en annerledes rockefestival i Norge

June 13th, 2017 by Roger

I Norge har vi et utbredt musikkfestival-miljø. Det er stort sett noe for alle, i de fleste delene av Norge. Men det finnes noen festivaler som trekker mer oppmerksomhet enn andre. Rock Mot Rus er en av disse.

Rock Mot Rus (RMR) er et ungdomsarrangement som så dagens lys i 1983 i Andenes Idrettshall. Siden den gang har dette vært et veldig populært arrangement som har vokst og blitt til den store festivalen den er i dag. RMR har fokus på to ting, nemlig amatørband som får lov til å melde seg på å dele sin musikk, og det at det skal være rusfritt. Dette er et fantastisk budskap til ungdommen, at man ikke trenger noen rusmidler for å ha det gøy.

Festivalen finner sted i april, rundt påsketider. I forveien kan amatørband melde seg på rockemønstringen, og være med å spille om førstepremien, som er 10 000 kroner! Festivalen går over to dager, og man kan i tillegg til rockemønstringen se kjente band eller artister, slik at det er hele tiden noe å henge fingrene i. I 2017 kunne man se artister som Karpe Diem, Triosphere og Cezinando på scenen.