ROCK

Norwegian Wood

July 30th, 2015 by Roger

Da Norwegian Wood dro i gang festivalen 10.–13. juni i år var det den 24. i rekken. Årets festival kunne skilte med storheter som Mark Knopfler, Patti Smith, Ben Howard og Ray Davies. Norwegian Wood arrangeres hvert år i Frognerbadet og i år hadde festivalen utvidet til tre scener.

De to første Norwegian Wood festivalene (1992 og 1993) ble arrangert på Bærums Verk før hele arrangementet i 1994 ble flyttet til Oslo og Frognerbadet. Med sine 24 år er denne festivalen en av Norges lengst levende festivaler. Norwegian Wood er avhengig av at frivillige stiller opp og jobber under festivalen – alle de frivillige får en dagsbillett for hver dag de jobber.

Gramo Underwood

Festivalen drar ikke bare store rockestjerner – Gramo Underwood har vært fast innslag under Norwegian Wood siden 1997. Her får nye lovende artister prøve seg på scenen foran et stort publikum. Både Kaizers Orchestra og Honningbarna har hatt sin ilddåp på Underwood-scenen.

Youngwood

Siden 2007 har festivalen samarbeidet med «den kulturelle skolesekken» i Oslo. Youngwood tilbyr elevene på ungdoms- og videregåendeskole et festivaltilbud i skoletiden – her er danseoppvisninger, konkurranser i tillegg til musikken. Youngwood kan ta imot 6000 elever hver dag og er et tilbud til skolene i Oslo og Akershus. Youngwood er gratis for elevene og skolene må selv søke om plass for sine elever.

Tilrettelegging

Norwegian Wood har også tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er satt av egen plass med god utsikt til scenen for de som dokumenterer behov og for ledsagere. Barene er også tilgjengelig med rullestol og det finnes egne toaletter for rullestolbrukere. Det er også satt av plass for private arrangement som kan leies av firmaer/store grupper. Området kan også brukes av sponsorer og samarbeidspartnere til festivalen. Mat og drikke fås kjøpt på festivalområder og her finnes også et alternativ for vegetarianere.