ROCK

Motörhead – en generasjon av rock

December 28th, 2018 by admin

Et av rockens største band ble formet i 1975, og de valgte å kalle seg selv for Motörhead. Dette engelske bandet har formet en hel generasjon, og en hel sjanger innenfor musikk. Med deres fengende melodier og viktige tekster har de skaffet seg en stor fanbase, som fortsatt kaller seg fans selv etter at bandet ga seg i 2015.

Mellom 1975 og 2014 ga Motörhead ut 22 studioalbum, 10 live CD-er, 12 kompilasjonsalbum og 5 EP-er. Noen av de mest kjente verkene deres er Overkill, Bomber og Ace of Spades. Dette er i hvert fall album og sanger vi kommer til å spille av mange år fremover.

Medlemmer

Gjennom de 40 årene Motörhead var aktive har bandet hatt mange medlemmer som har kommet og gått. I listen over tidligere medlemmer vil du nok finne mange kjente navn innenfor rocken. Den fulle listen over medlemmer inkluderer Ian Kilmister, Larry Wallis, Lucas Fox, Phil Taylor, Eddie Clarke, Brian Robertson, Phil Campell, Michael Burston, Pete Gill og Mikkey Dee.

Inspirert av Motörhead

Motörhead har hatt en stor innflytelse på populærkultur i løpet av de årene de var aktive. De har vært en inspirasjonskilde for nye band, hatt innflytelse på mote, og har blitt en merkevare i seg selv. Du vil nok finne mange klesartikler, andre produkter og underholdning med Motörhead sitt navn på seg.

Prestasjoner som band

Som band har Motörhead et par prestasjoner og priser bak seg de kan skryte av. Motörhead har blant annet vunnet Grammy for «Best Metal Performance». De har også samtlige andre priser fra ulike rockeorganisasjoner. Listen inkluderer hele 16 store nominasjoner, og Motörhead gikk hjem med hele 10 seire. Store prestasjoner som dette forventes av store rockeband som Motörhead.