ROCK

deLillos

July 19th, 2015 by Roger

deLillos ble dannet i 1984 og frontfigur i bandet er, den gang som nå, Lars Lillo-Stenberg. Dagens besetning i deLillos er Lars Fredrik Beckstrøm, Øystein Paasche og Lars Lundevall i tillegg til Lillo-Stenberg. Svenn Arne Glosli, Rune Lindstrøm og Øystein Jevanord har også tidligere spilt i bandet. Bandet har preget norsk musikkhistorie i over tre tiår. deLillos var det først bandet i Norge som reiste på skoleturné med Rikskonsertene. Bandet spilte 27 skolekonserter på ungdomsskolene i Akershus – gjerne med konsertstart kl. 09:00.

Bandets debut album «Suser avgårde» kom ut i 1986 etterfulgt av en norgesturne. Deretter utga bandet albumet «Hjernen er alene» i 1989 og «Neste sommer» i 1993 – for denne plata mottok de Spellemannsprisen i klassen rock. deLillos fikk også Spellemannspris i klassen gruppe for albumet «Sent og tidlig» (1995) – disse tre innspillingene regnes som bandets viktigste album. Bandet er i tillegg nominert hele åtte ganger i forskjellige Spellemanns-kategorier (fire i klassen rock).

Til sammen har gruppen gitt ut hele 18 albumer (herav 15 studioalbum) og regnes for å være en av de fire store innen norsk poprock sammen med Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og DumDum Boys. Bandet siste album – «Rett og slett livet» – ble utgitt høsten 2014. Alle diLillos utgivelser er på norsk.

Lillo-Stenberg har hele tiden vært frontfigur i bandet – han er vokalist og gitarist og står bak brorparten av tekstene og musikken til bandet. I tillegg står Per Lillo-Stenberg (Lars Lillo-Stenbergs far) og Lars Fredrik Beckstrøm bak en del av tekstene og låtene til bandet. Bandet er blant annet ansvarlig for landeplager som «Tøff i pysjamas» og «Min beibi dro av sted».

Bandet som feiret 30-års jubileum i fjor trekker fortsatt fulle hus til sine opptredener og blir å finne på en hel rekke festivaler i løpet av sommeren.